نوشته شده توسط : ریحانه

زنا و رابطه نامشروع زن متاهل با پسر مجرد

 

 

 

 

 

زناي محصنه و رابطه نامشروع زن متاهل با پسر مجرد از روابط مخرب و مضري است که در اين مقاله به بررسي آنها مي پردازيم.

 

 

 

 

زنا و رابطه نامشروع

 

 

 

 

زنا، رابطه جنسي بين مرد وزن و وزن بدون رابطه زناشويي است. مردي را که زنا کرده، زناکار و به زني که مرتکب زنا مي شود، زناکار مي گويند. زنا يکي از گناهان کبيره در اسلام است و در شرع نيز از آن نهي شده است. آياتي نيز در قرآن وجود دارد که به بيان نزول نهي از زن مي پردازد.

 

 

 

 

متاسفانه امروزه برخي ناهنجاري هاي اجتماعي باعث شده تا در مواردي شاهد زنا و رابطه نامشروع زن متاهل با پسر مجرد باشيم که مي تواند بسيار مخرب و مضر باشد. در ادامه مطلب به بررسي موضوع زنا و رابطه نامشروع زن متاهل با پسر مجرد مي پردازيم.

 

 

 

 

موارد مختلف زنا

 

 

 

 

زنا موارد مختلفي دارد که در اسلام براي هر کدام مجازات جداگانه اي در نظر گرفته شده است. اين شامل:

 

 

 

 

زنا: زنا به اين معناست که زناکار داراي همسر دائمي باشد. به طوري که هر وقت بخواهد با همسرش همبستر شود مانعي ندارد ولي باز هم زنا را قبول کرده است. او زن ندارد و به ميل خود مرتکب زنا شده است. به عبارت ساده تر، زناي مجرد را غير زنا مي گويند. از نظر شرع، ازدواج با محارم نسبي حرام است. مادر، دختر، خواهر، خواهر شوهر، خاله، برادرزاده، خاله يا پسر عمه جزء محارم نسبي هستند.

 

 

 

 

برخي از دلايل خيانت زنان

 

 

 

 

در مورد علل زنا و رابطه نامشروع زن متاهل با پسر مجرد بايد گفت که اين رابطه نامشروع دلايل زيادي دارد که در اينجا به برخي از علل و عوامل خيانت زن مي پردازيم. برخي از اين علل عبارتند از:

 

 

 

 

احساس تنهايي اختلالات شخصيت زن مشکلات اقتصادي سن مجردي تنوع محدود جست و جو و بار فقدان رابطه صميمانه با همسر

 

 

 

 

احساس تنهايي زن

 

 

 

 

مسائل شخصيتي و رواني وجود دارد که ممکن است زن نتواند با بيکاري و تنهايي کنار بيايد. اين زنان وقتي مي خواهند تنهايي خود را پر کنند، وقتي مي بينند که همسرشان به دليل کار نمي تواند براي آنها وقت بگذارد، تمايل دارند وقت خود را با جنس مخالف پر کنند.

 

 

 

 

اختلالات شخصيت زن

 

 

 

 

يکي ديگر از علل زنا و رابطه نامشروع زن متاهل و پسر مجرد، اختلالات شخصيتي است. اختلالات شخصيتي يک زن مي تواند بستري براي خيانت او باشد. وقتي روابط نامشروع در يک جامعه رواج پيدا مي کند، ممکن است يک زن وسوسه شود که اين رابطه را تجربه کند. مسائلي مانند الگوهاي غلط، تهاجم فرهنگي و ماهواره مي تواند در اين گونه خيانت ها دخيل باشد. در نهايت حيثيت خانواده پايمال مي شود و ديگر افراد به چارچوب هاي اخلاقي پايبند نيستند.

 

 

 

 

مشکلات مالي

 

 

 

 

يکي از عوامل زنا و رابطه نامشروع زن متاهل و پسر مجرد مشکلات اقتصادي است. البته اين عامل به تنهايي باعث خيانت زنان نمي شود. شايع ترين دليل مي تواند تمايل به مصرف بيشتر، تجمل، مد و خريد بيشتر باشد که فرد را به سمت طرف مقابل سوق مي دهد تا مورد حمايت قرار گيرد.

 

 

 

 

زندگي مجردي محدود

 

 

 

 

برخي از خانم ها چون گذشته خوبي نداشته اند يا زندگي مجردي محدودي داشته اند، وقتي مي بينند زن و مرد رابطه آزاد دارند سعي مي کنند گذشته خود را جبران کنند. به خيانت روي آوريد. ارتباط با دوستان ناباب و حضور در مهماني يکي از مواردي است که مي تواند انگيزه خيانت را در اين افراد افزايش دهد.

 

 

 

 

تنوع

 

 

 

 

تنوع طلبي يکي ديگر از دلايل خيانت زنان است. در برخي موارد مشاهده شده است که فرد حتي نمي تواند با همسر خود زندگي کند و چندين بار ازدواج کرده و طلاق گرفته است.

 

 

 

 

بهترين راه براي حل اين مشکل اين است که ابتدا علت اين روابط را در سطح فردي مشخص کنيد. البته براي اين کار بايد با روانشناس مشورت کنيد. روانشناس تشخيص مي دهد که آيا فرد داراي اختلال شخصيت است يا خير. برخي افراد داراي شخصيت ضد اجتماعي و نابهنجار هستند، بايد مداخلات فرهنگي و اجتماعي در سطح خانواده اين افراد انجام شود.

 

 

 

 

زن بي بند و بار

 

 

 

 

يکي از دلايل خيانت زنان اين است که در گذشته در خانواده اي آشفته بزرگ شده اند. رفتار نادرست گذشته آنها باعث شده است که حتي پس از ازدواج نيز به اين کار ادامه دهند. برخي از زناني که در دوران مجردي با افراد زيادي رابطه داشته اند، زيرا در دوران مجردي نمي توانند به اين رابطه صميمي پايان دهند. آنها رابطه خود را در همان چارچوب قبلي ادامه مي دهند.

 

 

 

 

نداشتن رابطه صميمانه و گرم با همسر

 

 

 

 

يکي ديگر از دلايل خيانت، نداشتن رابطه گرم و صميمي با شوهر است. وقتي زن و شوهر رابطه خوبي ندارند، احتمال خيانت وجود دارد. برخي از اختلالات جنسي که به مرور زمان براي برخي مردان ايجاد مي شود يا برخي مشکلات شخصيتي در مرد باعث مي شود که او نتواند به همسرش عشق بورزد. عدم محبت، عشق و روابط گرم باعث اين خيانت ها مي شود.

 

 

 

 

حکم زنا و رابطه نامشروع زن شوهردار با پسر مجرد

 

 

 

 

در خصوص اين سوال که زنا و رابطه نامشروع زن متاهل با پسر مجرد چه حکمي دارد؟

 

 

 

 

بايد گفت در صورت احراز شرايط زن و اثبات اين زنا در دادگاه، زن سنگسار مي شود و پسر مجرد در صورت اقرار يا شهادت به صد ضربه شلاق محکوم مي شود.

 

 

 

 

البته اين براي زماني است که زن متاهل جوان است. اگر زن شوهردار پير باشد مجازات او ابتدا صد ضربه شلاق و سپس رجم است. در مورد مجازات زن متاهل و زنا، اگر شوهرش هنوز با او نزديکى نکرده باشد، مجازاتش صد ضربه شلاق است.

 

 

 

 

همچنين اين دو نفر نمي توانند با يکديگر ازدواج کنند و ازدواج آنها با يکديگر حرمت ابدي دارد.

 

 

 

 

احسان يعني چي؟

 

 

 

 

اگر شرايط زير در بالغ وجود داشته باشد و صاحب اين شرايط مرتکب زنا شود، زناي اين شخص را زنا مي گويند.

 

 

 

 

اين شرايط عبارتند از:

 

 

 

 

شوهرش در دسترس او بود. شوهرش از نظر جنسي ناتوان نبود. زنا با رضايت و ميل زن صورت مي گرفت.

 

 

 

 

زنا در دادگاه چگونه ثابت مي شود؟

 

 

 

 

زنا در اسلام به اين دو صورت ثابت مي شود که بر اساس آن مجازات سنگسار زناکار متفاوت خواهد بود.

 

 

 

 

اين دو شکل عبارتند از:

 

 

 

 

يا خود شخص به اين موضوع اعتراف مي کند. يا اينکه 4 شاهد فقط به اين موضوع شهادت مي دهند.

 

 

 

 

اقرار زناکار آزاد، عاقل و بالغ؛ بدون ترس و ارعاب بايد 4 بار اعتراف کند که بايد در 4 جلسه اعتراف کند که اين کار را کرده است.

 

 

 

 

اگر زنا با اقرار او ثابت شود و زناکار در حين رجم از گودال فرار کند بنابر احتياط واجب او را در گودال برنمي‌گردانند حتي اگر سنگي به او اصابت نکرده باشد نبايد او را برگردانند. .

 

 

 

 

در شهادت 4 نفر هر چهار نفر بايد عادل باشند و اگر 2 زن عادل باشند و 3 مرد يا 4 زن عادل نيز شهادت دهند کافي است و زنا ثابت مي شود.

 

 

 

 

اگر زنا با شهادت شهود ثابت شود و زناکار از گودال فرار کند، فرار فايده اي ندارد و بايد او را به گودال برگرداند و سنگسار کرد.

 

 

https://vokalairan.com/%D9%88%DA%A9%DB%8C%D9%84-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%B4%D9%87%D8%AF/

 



:: بازدید از این مطلب : 14
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 29 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

چگونه دزدی از مغازه را ثابت کنیم؟

 

یکی از سوالات مهم در مورد سرقت مغازه این است که چگونه سرقت مغازه را ثابت کنیم و به عبارتی چه دلایل و مدارکی را می توان برای اثبات دزدی از مغازه استفاده کرد؟ پاسخ به این سوال از این جهت حائز اهمیت است که گاهی صاحب مغازه به عنوان مالباخته می‌داند یا حدس می‌زند چه کسی از مغازه او سرقت کرده است و می‌خواهد سرقت را از راه قانونی ثابت کند.

 

به طور کلی برای اثبات دزدی از جمله دزدی مغازه می توان از ادله اثبات دعوی کیفری استفاده کرد، از جمله اقرار خود متهم در دادگاه و قاضی و یا شهادت شهود مبنی بر اینکه شخص خاصی مرتکب سرقت شده است. ضمناً یکی دیگر از راههای اثبات جرم سرقت این است که قاضی با استفاده از اسناد دیگر به ارتکاب سرقت علم و یقین برسد.

 

می توان از فیلم های دوربین مداربسته به عنوان یکی از مهم ترین مواردی نام برد که می تواند در ایجاد علم قاضی و اثبات دزدی از مغازه موثر باشد. ضمناً اگر شخص دیگری صوت و تصویر آن شخص را ضبط کرده باشد می توان آن را به عنوان آمار به دادگاه ارائه کرد. علاوه بر این امروزه استفاده از اثر انگشت برای سرقت نقش مهمی در تعیین نقش پرونده های سرقت دارد.

 

نکته مهم در اثبات دزدی این است که شاکی باید همیشه از دیگری به دلیل سرقت با استناد به دلایل محکمه پسند شکایت کند. زیرا طبق قانون مجازات اسلامی، تهمت سرقت بدون دلیل از دیگران را می توان عمل مجرمانه افترا تلقی کرد; یعنی پس از تبرئه متهم دزدی از این اتهام می تواند نسبت به شاکی وضعیت خود را اعاده کند

 

 



:: بازدید از این مطلب : 4
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 22 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

اثار اثبات سرقت بدون مدرک چیست؟

 

اصل بر برائت یا برائت افراد است; بنابراین اگر شخصی بخواهد از دیگری به دلیل جرمی شکایت کند، باید دلایل و دلایل لازم را برای اثبات آن ارائه کند. این امر برای حفظ اعتبار و حیثیت دیگران و جلوگیری از شکایت نادرست از دیگران ضروری است.

 

به همین دلیل در این مورد که به معنای اثبات سرقت بدون دلیل است، باید به این موضوع نیز توجه کنیم و اگر مطمئن نیستیم سرقت توسط شخصی انجام شده است و دلیل محکمه پسندی برای اثبات آن وجود ندارد. دزدی، شکایت های نادرست و بی اساس از دیگران خودداری کنید و به دیگران تهمت نزنید. لذا در این قسمت قصد داریم آثار اثبات سرقت بدون مدرک را بررسی کنیم.

 

یکی از مهم ترین آثار اثبات سرقت غیرمجاز و تظلمات سوء این است که متهم به سرقت می تواند پس از رد اتهام سرقت و تبرئه وی از سوی دادگاه علیه شاکی اقامه دعوی کند. برای اعاده حیثیت اعاده اتهام سرقت به این معناست که متهم سرقت از شاکی به دلیل تخریب آبرو شکایت کند. در این صورت ممکن است شاکی سرقت به دلیل تهمت بدون دلیل و شکایت واهی به اعاده حیثیت محکوم شود.

 

بنابراین تهمت زدن به دیگران و عدم اثبات آن جرمی به نام افترا است و قابل شکایت است. بنابراین اثبات سرقت یا سرقت بدون دلیل نیز ممکن است جرم افترا محسوب شود و متهم سرقت پس از اثبات بی گناهی خود در سرقت، از شاکی به اتهام افترا شکایت خواهد کرد. جرم افترا در ماده 697 قانون مجازات اسلامی به شرح زیر بیان شده است:

 

«کسی که به وسیله اوراق چاپی یا مکتوب یا درج در روزنامه ها و نشریات یا سخنرانی در مجامع یا به هر وسیله دیگر چیزی را صریحاً به کسی نسبت دهد یا منتشر کند که طبق قانون جرم است و نمی تواند. صحیح باشد ثابت کنید جز در مواردی که حد دارد به حبس از یک ماه تا یک سال و تا ۷۴ ضربه شلاق یا یکی از آنها حسب مورد محکوم می شود.

 

البته تهمت و تهمت دیگری برای ارتکاب جرم سرقت می تواند به صورت ساختن دمپایی برای دیگران نیز باشد; به این صورت که شاکی ابزار و وسایل مسروقه را در لباس و ماشین و منزل دیگری می گذارد و سپس از او شکایت می کند. در این صورت نیز پس از اثبات بی گناهی سرقت، می توان از شخص به جرم ساخت دمپایی شکایت کرد.

 

 



:: بازدید از این مطلب : 1
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 22 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

مراحل پیگیری دزدی از مغازه چیست؟

 

ردیابی و اثبات سرقت از مغازه موضوع بسیار مهمی است که باید در نظر گرفته شود. بهتر است بلافاصله پس از سرقت شخصی از مغازه شما مراحل قانونی لازم را برای پیگیری آن انجام دهید تا در صورت لزوم از محل سرقت انگشت نگاری کرده و سارق را پیدا کنید. لذا در این قسمت قصد داریم به مراحل پیگیری جرم سرقت مغازه اشاره کنیم.

 

به طور کلی برای رسیدگی به هر جرمی اعم از سرقت، شاکی یا مالباخته، ابتدا باید شکایت کرده و بنا به شرایط موضوع، درخواست رسیدگی به موضوع را بنماید. شاکی می تواند برای طرح شکایت و ثبت متن شکایت به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کند. سپس شکایت به دادگاه محل وقوع جرم ارجاع می شود.

 

در این صورت مراحل پیگیری سرقت مغازه از طریق سامانه ثنا به اطلاع شاکی خواهد رسید. به عنوان مثال ممکن است از شاکی دعوت شود که به دادگاه مراجعه کند و اظهارنظر کند و در صورت وجود مدرکی دال بر دزدی از مغازه ارائه دهد. اما یادتان باشد بهتر است با مدارک لازم شکایت کنید تا در صورت تبرئه نشدن فردی به جرم دزدی از شما شکایت نشود.

 

همچنین اگر به شخص خاصی مشکوک هستید، می توانید او را معرفی کنید تا تحقیقات لازم در مورد وی انجام شود. اما مظنون نیز می تواند در مرحله تحقیقات مقدماتی در دادگاه از خود دفاع کند و با ارائه دلایل و مستندات لازم ادعای شما را رد کند. مثلاً شاهدی را بیاورید که در زمان وقوع جرم دزدی در منزل بوده است.

 گروه دادورزان صلح و سازش

 



:: بازدید از این مطلب : 6
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 22 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

نکات مهم تنظیم قرارداد فروش - بیع نامه چیست؟ در ادامه به بررسی چند نکته مهم از تنظیم قرارداد فروش می پردازیم.

 

• حتی در بین وکلا، همه افراد از دانش، اطلاعات و تجربه کافی برای تنظیم قرارداد برخوردار نیستند، بنابراین باید وکیلی را پیدا کرد که به این تخصص معروف باشد و دانش و تجربه آکادمیک در زمینه قراردادها و حقوق خصوصی و ... حقوق شهروندی دارد.

 

• در نوشتن متن مبایعه نامه یا همان قرارداد بیع باید نکاتی درج شود و به گونه ای نوشته شود که طرف قرارداد جرات تخلف از خود را نداشته باشد مثلاً ضمانت حسن انجام کار برای فروشنده درج شود. عدم حضور در دفتر برای تنظیم سند. گاهی حزب به خود اجازه تجاوز نمی دهد.

 

• برخی شرایط و ضوابط مندرج در قرارداد باعث فسخ و بطلان قرارداد می شود و افراد مطلع گاهی به دلیل سوء نیت و سوء نیت چنین شرایطی را در پرونده درج می کنند تا راه فراری برای عدم انجام تعهدات و فسخ قرارداد داشته باشند. در قرارداد خرید و فروش خیار بدون محدودیت زمانی برای یکی از طرفین شرط درج شده است.

 

• بر خلاف تصور عموم، عدم پرداخت ثمن یا مبلغ بیع نمی تواند دلیل فسخ و یا دلیل بر فسخ قرارداد باشد، مگر اینکه صریحاً شرط شده باشد.

 

• حتما قبل از تنظیم قرارداد و یا همزمان با تنظیم قرارداد بیع با وکیل ملکی مشورت کرده یا داشته باشید یا وکیل همراه خود داشته باشید. به هیچ وجه به فرم های از پیش نوشته شده آژانس های املاک اعتماد نکنید.

 

• دلالان املاک و مستغلات یا مشاورین املاک تخصص یافتن موردی برای خرید یا فروش را دارند، اما اغلب از قرارداد بسیار بی اطلاع هستند.

 

• معمولاً پاسخ بنگاه های معاملات ملکی به درخواست شما مبنی بر درج شرط در قرارداد بیع با مبایعه نامه این است که ((این متن به صورت سیستمی و از پیش نوشته شده است و امکان ویرایش آن وجود ندارد!!)) این بیانیه قطعا اشتباه است باید بدانید که می توانید و باید شرایط مورد نظر خود را در قالب مکمل یا در قسمت توضیحات وارد کنید.

 

• هرکس برای خرید ملک یا ملک شما اعلام آمادگی کرد در جلسه معامله با او ننشینید و حتما قدرت مالی طرف را محک بزنید. یک وکیل قراردادی خوب این کار را به خوبی برای شما انجام خواهد داد.

 

• پس از فروش و تنظیم مبایعه نامه و امضای آن، کلیه اسناد و مدارک و دلایل مالکیت فروشنده و ردیف استرداد را از وی دریافت و تحویل دهید. تنها چیزی که باید نزد فروشنده بماند، قرارداد بیع با شماست و نه چیز دیگر.

 

 



:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 22 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

جعل سند رسمی چگونه است؟

 

قانونگذار به دلیل اهمیت این گونه اسناد، جعل اسناد رسمی را مستقلاً جرم دانسته و مجازات های خاصی را برای آنها در نظر گرفته است. در تعریف سند رسمی آمده است: «سند رسمی، سندی است که طبق مقررات قانونی در سازمان ثبت اسناد و املاک یا دفاتر اسناد رسمی یا با حضور سایر نمایندگان رسمی در صلاحیت آنها تنظیم شده باشد». غیر از این، سایر اسناد عادی هستند.

 

در ماده 532 قانونگذار مجازات جعل در اسناد رسمی را بیان کرده است:

 

«هر کارمند یا مأمور دولتی که در انجام وظایف خود در احکام، سخنرانی‌ها، نوشته‌ها، اسناد، سوابق، دفاتر و امثال آن، به جعل نوشته‌ها و اوراق رسمی بپردازد، اعم از اینکه امضا یا مهر یا امضا کرده باشد. مهر یا خطوط «در صورت تحریف یا الحاق کلمات یا تغییر نام اشخاص علاوه بر مجازات اداری و جبران خسارات وارده به حبس از یک تا پنج سال یا از شش تا سی میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد. "

 

یکی از انواع جعل در اسناد رسمی که می توان به آن اشاره کرد جعل در شناسنامه یا اسناد سجلی است که در آن شخصی به طور غیرقانونی شناسنامه خود را دستکاری کرده و اطلاعات مندرج در آن را تغییر می دهد که در این صورت مشمول ماده مذکور می شود و می باشد. مجازات کرد. به حبس یا جزای نقدی محکوم می شود.

 

 



:: بازدید از این مطلب : 2
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 22 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

جعل چک و کلاهبرداری چگونه است؟

 

کلاهبرداری یکی از جرایمی است که رفتار مجرمانه از چندین بخش مستقل تشکیل شده است. بدین معنا که مرتکب ابتدا باید با ارتکاب رفتار متقلبانه طرف مقابل را فریب دهد و پس از فریب خوردن، اموال او را تصرف کند. اما نکته این است که جعل در جرم کلاهبرداری از جرم های مستقل محسوب می شود و منوط به تعدد مادی جرم است. یعنی اگر شخصی سندی را جعل کند و به دروغ خود را مهندس شهرداری معرفی کند و از طریق آن در اموال طرف مقابل تصرف کند، مرتکب دو جرم مستقل می شود و قاضی محکوم به مجازات باید مفاد آن را رعایت کند. تخلفات متعدد در قانون انتظار می رود رعایت شود.

 

جعل چک سفید امضا شده چگونه است؟

 

یکی از موضوعات مهمی که باید به آن توجه کرد این است که آیا جعل امضا در چک سفید امکان پذیر است و آیا فردی که مرتکب چنین رفتاری می شود مجازات می شود یا خیر. در پاسخ به این سوال باید گفت که در چنین مواردی به نظر می رسد صادرکننده چک سفید به دارنده این اختیار و وکالت نامه برای تکمیل مفاد چک و شخص صادرکننده چک را داده است. بنابراین در واقع از طرف صادر کننده چک عمل می کند. انجام داده است؛ بنابراین نمی توان برای چنین شخصی مسئولیت کیفری در نظر گرفت و قابل مجازات نخواهد بود.

 

مگر اینکه ثابت شود چک سفید امضا شده به منظور اعطای وام به شخصی سپرده شده است و شخص مذکور مفاد آن را تکمیل و با سوء استفاده از حسن نیت وام دهنده به بانک ارائه کرده است که در این صورت چنین شخصی علاوه بر جعل مرتکب خیانت شده است. است.

 

 



:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 22 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

دفاع از متهم در مرحله بدوی دادگاه چگونه است؟

 

در رسیدگی به جرایم، دادسرا وظیفه رسیدگی به جرایم را دارد و دادگاه به دلایل شاکی در مورد جرم رسیدگی و در مورد رفتار متهم اظهار نظر می کند. در صورتی که متهم پس از مراحل تحقیقات به وکیل رسیده و پرونده به دادگاه رسیده باشد یا اینکه وکیل علیرغم تلاش خود نتوانسته در مرحله دادرسی پرونده را مختومه کند، دفاع از حقوق متهم به عهده وکیل است.

 

اقداماتی که وکیل ممکن است در این مرحله از دادرسی انجام دهد به شرح زیر است:

 

دفاع شفاهی متهم در جلسه دادگاه:

 

چنانچه دادسرا در جریان رسیدگی به این نتیجه برسد که متهم واقعاً مرتکب جرم شده و مستحق مجازات است، کیفرخواست برای متهم صادر و متهم به دادگاه احضار می شود. در این صورت به اتهامات متهم در جلسه رسیدگی و جلسه با حضور قاضی، شاکی، متهم و وکلای آنان و نماینده دادستان تشکیل می شود. از مهمترین وظایف وکیل در دفاع از متهم، حضور در جلسه دادگاه و دفاع شفاهی از متهم در دادگاه و مراقبت از رعایت حقوق وی است.

 

جستجوی شواهد جدید به نفع متهم:

 

همانطور که در بالا ذکر شد، یکی از وظایف وکیل در وکالت متهم، شنیدن مکرر اظهارات متهم و یافتن سرنخ از او است. وکیل با شنیدن مکرر اظهارات موکل و مطلعین پرونده، سعی می کند به سرنخ هایی دست یابد که می تواند برای تبرئه متهم، تبرئه، سلب مسئولیت و یا اقدام قانونی علیه شاکی به کار رود.وکیل در تمامی مراحل تحقیقات و تحقیقات از متهم هیچگاه از جست و جوی دلایل جدید دست برنمی دارد و همواره برای یافتن دلایل و شواهد جدید تلاش می کند.

 

دفاعیات کتبی متهم در مرحله ابتدایی محاکمه:

 

علاوه بر این که وکیل باید به صورت شفاهی از حقوق متهم در رسیدگی به اتهامات خود دفاع کند، استفاده از لوایح مکتوب برای ارائه نظرات خود به قاضی و روشن شدن زوایای پنهان پرونده برای وکیل حائز اهمیت است. وکیل باید سعی کند علاوه بر حضور در دادگاه و کمک به قاضی برای درک پیچیدگی های پرونده، اظهارات و دلایل مهم خود را در قالب یک لایحه به قاضی ارائه و ضمیمه پرونده کند. برتری لایحه نسبت به اظهارات شفاهی را می توان از این جهت دانست که فراموشی ممکن است اظهارات شفاهی وکیل را از ذهن قاضی خارج کند، اما ثبت این اظهارات در لایحه ای در پرونده به قاضی کمک می کند تا همه این تصمیمات را در زمان تصمیم گیری اتخاذ کند. تصمیم نهایی ادله را به صورت واضح و مختصر پیش روی خود داشته باشد و باید به نظر او پاسخی مستدل به این دلایل و ادله بیاندیشد.

 

 



:: بازدید از این مطلب : 2
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 22 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

مشاور حقوقی کیست؟ و وظایف آن چیست؟

 

کمتر کسی می داند که فارغ التحصیلان حقوق به جای سردفتری، وکیل و قاضی، شغل مشاور حقوقی را انتخاب می کنند! این افراد می توانند به عنوان مشاور حقوقی در سازمان ها و شرکت ها کار کنند یا به دیگران در زمینه هایی مانند امور قراردادها، دعاوی و تحقیقات کمک کنند. از طرفی از آنجایی که راه اندازی یک موسسه مشاوره حقوقی با همکاری جمعی از حقوقدانان و کارشناسان مختلف می تواند گزینه مناسبی برای کسب درآمد باشد، امروزه شاهد راه اندازی موسسات حقوقی توسط افرادی هستیم که لزوماً وکیل یا دانشجوی حقوق نیستند.

 

اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند برای تنظیم قراردادها و تنظیم قراردادهای خود از این مشاوران کمک بگیرند تا بتوانند نکات مهم قراردادها را بررسی و بیان کنند. آنها همچنین می توانند مسئول تنظیم قراردادها باشند. در بسیاری از موارد تنها با تایید و امضای مشاور حقوقی قراردادها نهایی می شود.

 

برخی از مشاوران حقوقی در زمینه های تخصصی کار می کنند. مانند مشاور یا مشاور حقوقی بانک که فقط با شرکت ها، سازمان های دولتی، سازمان های هنری و سازمان های ورزشی کار می کنند.

 

از جمله وظایف مشاور حقوقی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

1- تهیه متن قراردادهای شرکت یا سازمان و نظارت بر فرآیند انعقاد آنها.

 

2- ارائه اطلاعات لازم و انجام امور حقوقی مربوط به انواع مناقصات، مزایده ها و …

 

3- ارائه مشاوره حقوقی به مدیران و کارکنان

 

4- جمع آوری، بررسی و تنظیم اطلاعات لازم جهت تهیه قوانین، اساسنامه، آیین نامه ها، دستورالعمل ها و …

 

5- انجام کلیه امور مربوط به ثبت، تغییر ساختار، انحلال شرکتها و ... (عمدتاً در شرکتهای خصوصی)

 

6- جمع آوری اطلاعات لازم و استفاده از آنها برای دفاع از سازمان یا شرکت مربوطه در محاکم قضایی.

 

مشاور حقوقی چگونه به کسب و کار شما کمک می کند؟

 

مشاور حقوقی ضمن توجه به مسئولیت های کیفری، حقوقی، کیفری و انتظامی تصمیمات مدیران و ذینفعان سازمان را در اتخاذ تصمیمات دقیق تر یاری می دهد و در مواجهه با مسائل حقوقی سازمانی نیز به رفع مسائل و مشکلات کمک می کند. در شرکتها و سازمانهای دولتی معمولاً یک واحد حقوقی متشکل از چند کارشناس حقوقی در امور مربوط به انعقاد قراردادهای فروش. انعقاد قراردادها و تفاهم نامه ها بین سازمان و سایر امور حقوقی ناظر بر سیستم بوده و معمولاً بررسی و اعلام نظر واحد حقوقی یکی از مراحل عملیات فوق می باشد.

 

در شرکت های خصوصی، مشاور ممکن است به چند شرکت کوچک مشاوره حقوقی بدهد یا فقط یک شرکت را استخدام کند. در شرکت های بزرگ خصوصی، مدیران شرکت ها نیز از یک تیم مشاور قدرتمند و ماهر و یک واحد حقوقی مجزا بهره مند می شوند.

 

 



:: بازدید از این مطلب : 1
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 22 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

وکالت بر دو نوع وکالت در دعاوی و وکالت به طور کلی استوار است. وکالت در دعاوی که موضوع بحث ماست تابع شرایط و قواعد خاص وکالت در دعاوی است. در این وکالتنامه، وکیل باید دارای شرایط خاصی مانند تحصیلات حقوقی، شرکت در آزمون وکالت و گذراندن دوره کارآموزی و ... باشد. بتواند در محاکم قضایی شرکت کند و از حقوق موکل خود دفاع کند.

 

اما وکالتنامه عموما مشمول شرایط فوق نمی باشد و هر شخصی می تواند برخی از اعمال خود را که مربوط به دادرسی و دادگاه نیست به دیگری تفویض کند. مثلاً وکالت دادن به دیگری برای معامله اموالش یا تفکیک آن در اداره ثبت که در جامعه ما معمولاً از آن به عنوان وکالت کاری یاد می شود.

 

وکالت در پرونده های کیفری چگونه است؟

 

به گفته معاونت فرهنگی قوه قضاییه، در پرونده های کیفری، طرفین دعوا می توانند وکیل یا وکلای خود را انتخاب و معرفی کنند.

 

اکثر پرونده های جنایی پس از تحقیقات مقدماتی در دادگاه با کیفرخواست مطرح می شوند. از این رو، وکیل هم در جلسه مقدماتی و هم در محاکمه شرکت دارد.

 

در مرحله مقدماتی متهم می تواند در دادگاه وکیل همراه خود داشته باشد.

 

وکیل متهم می تواند بدون دخالت در تحقیقات پس از پایان تحقیقات آنچه را که برای کشف حقایق و دفاع از متهم یا اجرای قانون لازم می داند به قاضی اطلاع دهد. قاضی تحقیق نیز اظهارات وکیل را ثبت می کند.

 

در جریان محاکمه، طرفین دعوا وکلای خود را به دادگاه معرفی می کنند. متهم می تواند از دادگاه بخواهد برای او وکیل تعیین کند.

 

چنانچه دادگاه تشخیص دهد که متهم قادر به انتخاب وکیل نیست، از بین وکلای حوزه قضایی و در صورت عدم امکان از نزدیکترین ناحیه مجاور، وکیل تعیین می کند.

 

وکیل در توکیل چیست؟

 

وکیل معمولاً از یک فرد مورد اعتماد و آگاه انتخاب می شود، اما گاهی ممکن است وکیل اجازه داشته باشد که وکیل دیگری را از طرف خود انتخاب کند.

 

این عمل در وکالتنامه وکالت نامیده می شود و در صورتی که وکیل حق وکالت نداشته باشد و وکالت را به دیگری محول کند مسئول خسارات وارده به موکل خود خواهد بود.

 

اقداماتی که وکیل از طرف موکل خود انجام می دهد در حدود اختیاراتی خواهد بود که موکل به او داده است و اگر علاوه بر آن اختیارات عمل کند در واقع عمل او فضولی و مسئولیت پذیر خواهد بود.

 

در مواردی که مجازات اعدام، قصاص، سنگسار و حبس ابد دارد، در صورتی که متهم شخصاً وکیل معرفی نکند، دادگاه وکیلی را تعیین می کند که وکیل تسخیری نامیده می شود.

 

بدیهی است در جرایم منافی عفت که مجازات آن اعدام یا سنگسار است، متهم می تواند از پذیرش وکیل تسخیری خودداری کند.

 

 



:: بازدید از این مطلب : 50
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 22 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

 

تفاوت چک و سفته در خسارت دیرکرد چگونه است؟

 

1. خسارت تأخیر تأدیه در چک ناشی از تصمیم خاص مجمع تشخیص مصلحت نظام، مسلماً از تاریخ سررسید چک محاسبه می شود، اما در سفته ممکن است تحت شرایط خاصی از تاریخ مطالبه یا دعوا یا دعوا باشد. طبق مواد 304 و 309 قانون تجارت. از تاریخ درخواست سفته محاسبه کنید.

 

2. مهلت درخواست چک برای استفاده از مزایای بازرگانی آن 15 روز از سررسید و در مورد سفته 10 روز از سررسید می باشد.

 

3. شناسایی هویت، آدرس و شماره تلفن صادرکننده چک آسانتر از صدور سفته است.

 

4. امضای ظهر (پشت) چک به معنای ظهرنویسی است ولی امضای ظهر سفته معمولاً ضمانت محسوب می شود.

 

5. چک باید در زمان صدور یا سررسید در بانک جای داشته باشد ولی در مورد سفته محل معنی ندارد.

 

6. در رویه جاری اگر در دادگاه ثابت شود که تاریخ مندرج در چک تاریخ صدور نیست و تاریخ واقعی صدور چک مشخص نشده باشد، چک اشکالی ندارد، اما در صورت تاریخ صدور چک. صدور سفته مشخص نشده است، سفته محسوب نمی شود. کاغذ معمولی دارد و می توان در دادگاه اعتراض کرد، مثلاً برای توقیف اموال بدهکار بدون پرداخت خسارت.

 

7. صادرکننده چک می تواند از مفقود شدن چک خود شکایت کند ولی شکایت مفقود شدن سفته توسط صادرکننده سفته رسیدگی نمی شود و قانون پیش بینی نمی کند.

 

۸- وجود اصل چک نزد صادرکننده «مرجع قانونی» پرداخت وجه چک است ولی وجود اصل سفته نزد صادرکننده «مرجع قضایی» پرداخت وجه چک است. سفته. بنابراین در صورتی که پس از صدور حکم قطعی و تشکیل پرونده اجرائیه، صادرکننده چک اصل چک را به دادگاه تسلیم کند، پرونده اجرایی چک بسته می شود، اما در صورتی که صادرکننده سفته اصل آن را ارائه کند. بدنه سفته به دادگاه، پرونده اجرای سفته خاتمه نمی یابد زیرا قاضی نمی تواند با دستور قضایی پرونده اجرایی را مختومه کند.

 

9. حکم کیفری منع صدور اسناد تجاری شامل چک و سفته است ولی در مورد چک مستلزم ابطال اوراق چک است و در مورد سفته ابطال سفته پیش بینی نشده است. بنابراین این نگرانی وجود دارد که چک های سفید در دست صادرکننده با دستور کیفری باطل شده است.

 

10. نشانی محل درخواست چک (بانک صادرکننده گواهی عدم پرداخت) برای دادگاه آن محل صلاحیت محلی ایجاد می کند در حالی که نشانی محل سفته صلاحیت دادگاه آن محل را ایجاد نمی کند. آن مکان. به عنوان مثال، اگر چک را در بانک واقع در خیابان بهشت ​​تهران برگردانید، می توانید به دادسرای ناحیه 11 تهران اقامه دعوی کنید، اما درخواست سفته در خیابان بهشت ​​(ساختمان روزنامه رسمی) صلاحیت قضایی را ایجاد نمی کند. دادگاه منطقه 11 تهران.

 

11. چک وسیله پرداخت است، بنابراین ممکن است با برداشت چک به شخصی پول قرض دهید، اما سفته وسیله پرداخت نیست، بنابراین نمی توانید به فردی که سفته دارد وجه قرض دهید. قطعا صادر کننده سفته قرض گیرنده است اما ممکن است صادر کننده چک قرض دهنده باشد!!

 

12. تفکیک رابطه سفته و قرارداد بیشتر از تفکیک رابطه بین چک و قرارداد قابل تصور است. به این معنی که وقتی چکی را بابت قیمت پس از عقد از خریدار دریافت می کنید و چک برگشت داده می شود، حق فسخ قرارداد که توافق شده است هیچ یک از اقساط قیمت پرداخت نشود، از بین نمی رود زیرا چک فقط وسیله پرداخت اما در صورت گرفتن سفته احتمال ضایع شدن حق فسخ بیشتر است. زیرا رابطه شما با خریدار منحصر به فرد و بر خود برگ متمرکز است.

 

13- چک سند عادی لازم الاجرا بوده و علاوه بر دادگاه حقوقی و کیفری از طریق اداره ثبت نیز قابل مطالبه می باشد ولی سفته فقط از طریق دادگاه حقوقی قابل مطالبه و شکایت می باشد.

 

14. انتقال و فروش اموال صادرکننده سفته (مدیون) پس از سررسید سفته موجب جرم فرار از دین نمی شود، اما انتقال و فروش اموال صادرکننده سفته. چک (بدهکار) بعد از سررسید چک دین است. (البته این تفاوت در قانون قبلی نحوه اجرای محکومیت های مالی اعمال می شد)

 

 



:: بازدید از این مطلب : 2
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 22 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

انواع چک چک عادی: چک عادی به چکی گفته می شود که شخص صادر کننده برای برداشت از موجودی حساب خود نزد یک بانک خاص صادر می کند و در این مدل چک، فردی که چک را در دست دارد برای گرفتن مبلغ چک هیچ گونه ضمانتی به غیر از اعتبار صادر کننده آن نخواهد داشت.   چک تایید شده: در بعضی از مواقع فردی که چک را در دست دارد قصد گرفتن پول را ندارد و فقط قصد دارد چک را به فرد دیگری واگذار کند و به خاطر اطمینان دادن به شخص سوم، دارنده با فرستادن چک نزد بانک، از بانک تقاضای صادر نمودن تاییدیه می کند به این معنی که بانک با مهر زدن بر روی چک تأیید کند که برابر با مبلغ چک در حساب شخص صادر کننده وجود دارد و بانک آن وجه را از حساب او برداشت نموده و هر وقت دارنده به بانک مراجعه کند، بانک مبلغ چک را به دارنده پرداخت خواهد نمود.   هر چند باید به این توجه داشته باشید که این روزها چک تأیید شده در واقع وجود خارجی ندارد.   چک تضمین شده: دارنده این مدل از چک بعد از گرفتن آن، به جای گرفتن مبلغ چک، از بانک درخواست صادر کردن چک تضمین شده می کند و در اصل چک تضمین شده را خود بانک صادر می نماید و پرداخت مبلغ آن از طرف بانک صادر کننده حتمی و ضمانت شده است.   چک مسافرتی: یک نوع از چک می باشد که خود بانک آن را صادر می کند و مبلغ آن توسط هر یک از شعبه های بانک یا کارگزاران آن بانک در هر کجای کشور پرداخت می گردد.   هم اکنون در کشور، چک های رایج و موجود در بازار که داد و ستد آن میان مردم خیلی رایج است و به نوعی از پول مبدل گردیده است، مصداقی روشن از چک های مسافرتی است.



:: بازدید از این مطلب : 1
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 9 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

مراجع رسمی جهت صدور پروانه وکالت هم اکنون دو مرجع رسمی جهت صدور پروانه وکالت موجود می باشد، یکی از آن ها کانون وکلای دادگستری می باشد و یکی دیگر مرکز مشاوران قوه قضاییه که به وکلای ماده187 معروف است، بعد از قبولی وکیل در امتحان ورودی دوره کارآموزی وی آغاز می گردد. وکلای کانون وکلا در دوره کارآموزی تحت نظر وکیل سرپرست خود دارای حق وکالت در پرونده ها می باشند و بعد از به اتمام رسیدن کارآموزی با دادن امتحان جامع، نامه اختبار به شرط قبولی پروانه پایه یک برای آن ها صادر می گردد. ولی وکلای مرکز مشاوران در دوره کارآموزی حق قبول، وکالت در دعاوی را نخواهند داشت اما بعد از به اتمام رسیدن دوره و قبولی در امتحان پایانی پروانه وکالت پایه دو برای وی صادر می گردد. هر چند این وکلا بعد از گذشتن دو سال و قبول شدن در امتحان دیگر می توانند پروانه وکلات پایه یک را دریافت نمایند.    تفاوت بین وکیل پایه یک و دو وکیل پایه یک دادگستری این امکان را دارد که بدون محدودیت در همه ی محاکم حقوقی و یا کیفری در سراسر کشور اعلام وکالت کند. ولی وکیل پایه دو دادگستری تنها این حق را دارد که در پرونده های کیفری که به جرایم تعزیری حبس کمتر از ده سال، شلاق و جزای نقدی و همینطور پرونده های مالی پایین تر از پنجاه میلیون تومان و خواسته های غیرمالی علاوه بیر اصل نکاح و طلاق و اثبات نسب و نفی نسب مداخله وکالت داشته باشد.   نکته ای که در این بین وجود دارد این است که وکلای دادگستری در دادگاه کل کشور این توانایی را دارند که از حقوق موکل خود دفاع نمایند اما تنها در شهری که پروانه آن را دارا می باشند می توانند دفتر وکالت تاسیس نمایند



:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 9 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

وظایف صادر کننده چک

فردی که اقدام به صادر کردن چک می کند، می بایست در تاریخ و روزی که در چک می نویسد به همان مقدار در بانک خود پول نقد داشته باشد وگرنه هم از لحاظ جزایی و هم از لحاظ مدنی مسئولیت سنگینی را در پی خواهد داشت.   هر چند چک برگشتی زمانی شامل تعقیب کیفری می شود که بی وعده و به تاریخ روز باشد.   به عنوان مثال اگر چکی برای روز آینده صادر گردد، چون وعده دار به حساب می آید، جنبه کیفری آن از بین می رود و تنها از طریق طرح دعوای حقوقی شامل پیگیری خواهد بود.   ناگفته نماند که در موضوعات اختلاف نظر اگر دلیلی برای وعده دار بودن چک در دست نباشد، اصل بر بی وعده بودن چک گذاشته می شود. در این صورت ثابت نمودن وعده دار بودن چک برعهده کسی است که آن را صادر کرده است.   صادر ‌کننده چک در زمان درج شده در چک نباید، تمام یا بخشی از پول را از بانک خارج نماید به صورتی که در تاریخ سررسید در حساب او مبلغ لازم برای وصول چک باقی نمانده باشد. علاوه بر این او نمی تواند بدون دلیل موجه و قانونی دستور وصول نشدن چک صادر کند.   شخص صادر کننده، نباید چک را به صورت نادرست تنظیم نماید که منجر به پرداخت نشدن مبلغ چک از سوی بانک شود، چون درصورت نداشتن ‌مطابقت امضاء، خط خوردگی و چیزهایی مثل این، بانک از پرداخت وجه خودداری خواهد نمود.   زمانی که صادر کننده چک یا ذی نفع چک با توجه به به دلایل قانونی اقدام به دستور پرداخت نکردن آن توسط بانک را می دهند می بایست فقط به مدت یک هفته در دادگاه طرح دعوا نماید و برگه طرح دعوا در دادگاه را به بانک خود تحویل دهد، اگر این کار انجام نشود بانک به دستور پرداخت نشدن ترتیب اثر نخواهد داد و مبلغ چک را به فرد ارائه کننده آن پرداخت خواهد کرد.



:: بازدید از این مطلب : 2
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 9 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

همال،قصور و تقصیر وکلا درانجام وظایف وکالتی

اهمال،قصور وتقصیروکلای دادگستری درانجام وظایف خویش عمدتا تخلف انتظامی شمرده میشود وبنابراین مستوجب تعقیب انتظامی وتحمل کیفرانتظامی است،افزون برآن،ممکن است ازنظرمدنی وحتی کیفری موجب مسئولیت وکیل شود.   حق الوکاله وکیل: وکیل درمقابل قبول وکالت وعلی الاصول به نسبت حجم اقدامات واعمال انجام شده درحدود قرارداد وچنانچه قراردادی دراین خصوص بسته نشده باشد،درحدودتعرفه قانونی،مستحق حق الوکاله است. مطلبی با عنوان عزل وکیل را در این لینک بخوانید.   آثار وکالت نسبت به موکل: باتحقق وکالت،همه اقدامات واعمالی که وکیل درموضوع وکالت وحدود اختیارات تعیین شده،انجام میدهد به منزله ی اقدامات واعمال موکل است.   مثلا موکل مکلف است هزینه های قانونی را،با اعلام وکیل،درمهلت مقررپرداخت نماید.درغیراینصورت مسئولیت پیامدهای آن به عهده ی وکیل نمی باشد.   پرداخت حق الوکاله موکل مکلف است حق الوکاله را براساس قرارداد وچنانچه قراردادی بسته نشده باشد براساس تعرفه قانونی حق الوکاله،پرداخت نماید.البته پرداخت نشدن حق الوکاله،تکلیف وکیل درانجام تکالیف قانونی را تا زمانی که وکالت زایل نشده باشد،منتفی نمی نماید وکیل به کسی گفته می شود که به جای موکل، اقداماتی را که خود موکل توانایی انجام آن را دارد را برعهده می گیرد. در صورتی که وکالت با سند عادی و یا سند رسمی واگذار گردد، برای انجام امور اداری و یا انجام معاملات می توان استفاده کرد. ولی با وکالت تنظیمی در دفترهای اسناد رسمی نمی توان از سوی فرد حقیقی و یا حقوقی مستقیماً به دادسراها و دادگاه ها رجوع و موضوع وکالت را انجام داد. ولی این امکان وجود دارد که در وکالت رسمی حق انتخاب وکیل دادگستری را اضافه کرد. وکیل دادگستری فردی را می گویند که با داشتن پروانه وکالت و عضویت در یکی از کانن های وکلای دادگستری از سوی افراد حقیقی و یا حقوقی دفاع از حقوق موکل و جواب دادن به ادعاها و علل و ارارئه آن ها را در دادسراها و دادگاه ها و ادارات ثبت اسناد و املاک قبول می کند. لذا تنها وکیل دادگستری و یا نماینده حقوقی سازمان های دولتی و یا مدیر شرکت در چارچوب اختیارات قانونی از طرف شرکت و یا موسسه مرتبط این امکان را دارند که در مراجع قضایی، ثبتی و اداری، از سوی موکل و یا شرکت یا موسسه یا مرکزی که نمایندگی داده است، حضور داشته باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر به این لینک مراجعه کنید. هر فرد و یا افراد حقوق می توانند که به طور آزادانه از میان وکلای دادگستری، وکیل دادگستری خود را انتخاب نمایند و رابطه بین وکیل و موکل با تنظیم و امضای وکالتنامه و مشخص کردن حق الزحمه وکیل شروع می گردد. پرداخت هزینه های پرنده همچون هزینه های دادرسی، آگهی، کپی، کارشناسی، تیپ، اوراق استفاده شده و تماس تلفنی بر عهده موکل می باشد که می بایست با اعلام وکیل آن را بپردازد



:: بازدید از این مطلب : 2
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 9 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

وکیل چک کیست؟ یکی از با اهمیت ترین اسناد تجاری که در حقوق ایران مزیت های زیادی دارد و دارای حمایت های خاص قانونی است، چک می باشد و این سند تجاری در میان مردم خیلی رواج دارد و مورد استفاده قرار می گیرد و به خاطر استفاده زیاد آن با کمال تأسف شاهد آمار رسمی و واقعی از برگشت خوردن بسیاری از چک های صادر شده به دست افراد هستیم که این مسئله باعث تشکیل پرونده های زیاد قضایی شده است و در موارد زیادی دیده می شود که سرمایه و وقت افراد به خاطر اطلاعات حقوقی پایین هدر می رود که توصیه می شود برای پیگیری خیلی راحت تر مسائل چک برگشتی خود حتما با وکیل چک یا همان وکیل چک برگشتی هماهنگی داشته باشید.   وکیل چک یا وکیل چک برگشتی به خاطر داشتن اطلاعات حقوقی بالا و تجربه خوبی که در حوزه امور حقوقی و کیفری چک برگشتی دارد می تواند کمک خیلی خوبی برای رسیدن شما به حقوق قانونی تان باشد.   تعریف وکیل چک طبق ماده 310 قانون تجارت، چک به این صورت تعریف شده است که: چک نوشته ای است که فردی که آن را می نویسد و صادر می کند، تمام و یا قسمتی از پولی را که نزد بانک دارد برداشت می کند و یا به شخخص دیگری واگذار می کند.   وظایف صادر کننده چک اول باید بگوییم که اگر قصد صادر کردن چک را دارید و با قوانین چک و موضوعات حقوقی آن آشنایی لازم را ندارید یا نیت دارید تا به روشی مخصوص و غیر معمول چک صادر نمایید، پیش از هر کاری با وکیل چک مشورت کنید تا از به وجود آمدن مشکلات احتمالی جلوگیری کنید.   بنابراین اگر به وکیل چک یا وکیل چک برگشتی نیازمند هستید می توانید با تماس با وکلای پایه یک دادگستری از مشاوره و خدمات کارآمد آن ها استفاده کنید.   فردی که اقدام به صادر کردن چک می کند، می بایست در تاریخ و روزی که در چک می نویسد به همان مقدار در بانک خود پول نقد داشته باشد وگرنه هم از لحاظ جزایی و هم از لحاظ مدنی مسئولیت سنگینی را در پی خواهد داشت.   هر چند چک برگشتی زمانی شامل تعقیب کیفری می شود که بی وعده و به تاریخ روز باشد.   به عنوان مثال اگر چکی برای روز آینده صادر گردد، چون وعده دار به حساب می آید، جنبه کیفری آن از بین می رود و تنها از طریق طرح دعوای حقوقی شامل پیگیری خواهد بود.   ناگفته نماند که در موضوعات اختلاف نظر اگر دلیلی برای وعده دار بودن چک در دست نباشد، اصل بر بی وعده بودن چک گذاشته می شود. در این صورت ثابت نمودن وعده دار بودن چک برعهده کسی است که آن را صادر کرده است.



:: بازدید از این مطلب : 1
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 9 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

انواع وکیل 

هر زمان از جرم وکیل خساراتی به موکل وارد گردد که مسبب آن وکیل باشد، موظف خواهد بود، وکیل باید در تصرفات و کارهای خود مصلحت موکل را رعایت کند و از اختیارات واگذار شده تجاور نکند. وکیل باید چیزی را که به جای موکل خود دریافت می کند به وی بدهد، اگر برای اعمال مسئله ای دو و یا چند وکیل مشخص شده باشد هیچ نمی تواند بدون دیگری و یا دیگران در مسئله ای دخالت کند و در صورتی که وکیل وکالت در توکیل نداشته باشد نمی تواند اعمال مسئله ای را به فرد دیگری بدهد.   تعهدات موکل: موکل می بایست همه ی تعهداتی را که وکیل در حد وکالت خود برعهده گرفته است را انجام دهد. موکل می بایست همه ی هزینه هایی که وکیل برای انجام وکالت کرده است را بدهد. همچنین موکل می بایست اجرت وکیل را بدهد مگر اینکه در قرارداد وکالت چیز دیگری را قید کرده باشد.   وکیل در توکیل: به وکیلی گفته می شود که از سوی موکل خود اختیار مشخص کردن وکیل دیگری را برای او داشته باشد. وکالت بلاعزل: به وکالتی گفته می شود که وکالت وکیل و یا عدم عزی وکیل حین قرارداد لازمی شرط شده باشد. طرق انقضای وکالت: با استعفای وکیل، با عزل موکل، با فوت یا جنون موکل و یا وکیل. طرق فسخ وکالت: با از بین بردن متعلق وکالت، با انجام کاری از طرف موکل که منافی با وکالت وکیل باشد و با انجام موضوع وکالت از طریق خود موکل. وکالت اتفاقی براساس ماده 2قانون وکالت اشخاصی که دارای معلومات کافی برای وکالت باشنداما پروانه ی وکالت نداشته باشند،میتوانند درسال سه مرتبه با گرفتن جواز وکالت اتفاقی ازکانون مربوط،برای اقربای سببی یا نسبی خودتا درجه دوم ازطبقه سوم وکالت نمایند.



:: بازدید از این مطلب : 2
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 9 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

وکالت یعنی چه؟ به موجب ماده 656قانون مدنی :وکالت عقدی است که به موجب آن یکی ازطرفین طرف دیگررا برای انجام امری نایب خود می نماید.   قانون اساسی نیزانتخاب وکیل را به عنوان حق طرفین در همه دادگاه ها ،مورد تایید قرارداده است.   وکالت در لغت به معنی سپردن و واگذار کردن است و در اصطلاح حقوقی، وکالت به عقدی گفته می شود که بر اساس آن یکی از طرفین، طرف دیگر را برای انجام کاری به عنوان وکیل انتخاب می کند. در قانون مدنی ایران در ماده 656وکالت اینگونه تعریف شده است: “وکالت به عقدی گفته می شود که بر اساس آن یکی از طرفین، فرد دیگری را برای انجام کاری وکیل خود می نماید.”   با بستن قرارداد وکالت، وکیل و موکل در مقابل هم حق و تکلیف یافته، روابط حقوقی، وظایف و مسئولیت های دو طرفه ای را دارا می باشند.   وکالت از جمله عقدهای بسیار متداول است، که در حال حاضر در صحنه های اجتماعی، بانک ها و اقتصاد بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. وکالت نوعی عقد است که در نهایت به پذیرفتن موکل و ایجاب وکیل نیاز می باشد.   لزوم استفاده از وکیل دادگستری در دعاوی : آیین دادرسی دارای مسائل دشوارو دقیقی است که احاطه برآنها برای اشخاص غیرحقوقدان ،به آسانی وسرعت میسّرنمیشود.به همین دلیل استفاده از وکیل میتواندبسیارراهگشا باشد.   ممنوعیت دخالت غیروکیل دادگستری : درایران قاعده براین است که اقامه ی دعوا ودفاع ازآن مستلزم دخالت وکیل دادگستری است.   به موجب ماده 55قانون وکالت مصوب 1315،تظاهربه وکالت وهمچنین مداخله ی اشخاصی که پروانه وکالت دادگستری ندارند درعمل وکالت دادگستری،به قید مجازات ممنوع شده است .



:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 9 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

 هر زمان از جرم وکیل خساراتی به موکل وارد گردد که مسبب آن وکیل باشد، موظف خواهد بود، وکیل باید در تصرفات و کارهای خود مصلحت موکل را رعایت کند و از اختیارات واگذار شده تجاور نکند. وکیل باید چیزی را که به جای موکل خود دریافت می کند به وی بدهد، اگر برای اعمال مسئله ای دو و یا چند وکیل مشخص شده باشد هیچ نمی تواند بدون دیگری و یا دیگران در مسئله ای دخالت کند و در صورتی که وکیل وکالت در توکیل نداشته باشد نمی تواند اعمال مسئله ای را به فرد دیگری بدهد.   تعهدات موکل: موکل می بایست همه ی تعهداتی را که وکیل در حد وکالت خود برعهده گرفته است را انجام دهد. موکل می بایست همه ی هزینه هایی که وکیل برای انجام وکالت کرده است را بدهد. همچنین موکل می بایست اجرت وکیل را بدهد مگر اینکه در قرارداد وکالت چیز دیگری را قید کرده باشد.   وکیل در توکیل: به وکیلی گفته می شود که از سوی موکل خود اختیار مشخص کردن وکیل دیگری را برای او داشته باشد. وکالت بلاعزل: به وکالتی گفته می شود که وکالت وکیل و یا عدم عزی وکیل حین قرارداد لازمی شرط شده باشد. طرق انقضای وکالت: با استعفای وکیل، با عزل موکل، با فوت یا جنون موکل و یا وکیل. طرق فسخ وکالت: با از بین بردن متعلق وکالت، با انجام کاری از طرف موکل که منافی با وکالت وکیل باشد و با انجام موضوع وکالت از طریق خود موکل. وکالت اتفاقی براساس ماده 2قانون وکالت اشخاصی که دارای معلومات کافی برای وکالت باشنداما پروانه ی وکالت نداشته باشند،میتوانند درسال سه مرتبه با گرفتن جواز وکالت اتفاقی ازکانون مربوط،برای اقربای سببی یا نسبی خودتا درجه دوم ازطبقه سوم وکالت نمایند.



:: بازدید از این مطلب : 2
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 9 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

حق انتخاب وکیل در امور کیفری

به موجب ماده 346قانون آیین دادرسی کیفری درکلیه امور جزایی طرفین دعوا میتوانند وکیل یا وکلای مدافع خودرا انتخاب نمایند.   ماده 347 قانون مزبورنیزبه هرمتهمی حق داده است که ازدادگاه درخواست کندوکیلی برای اوتعیین نماید.   وکیل تسخیری: به موجب ماده 348قانون آیین دادرسی کیفری درجرائمی که مجازات آن ها سلب حیات،حبس ابد،قطع عضو و…است اگرمتهم وکیل معرفی نکرده ویا وکیل او بدون عذرموجه دردادگاه حاضرنشود،دادگاه باید برای او وکیل تسخیری تعیین نماید.   اثبات وکالت: وکالت وکیل می بایست درنظردادگاه محرز باشد.درحقیقت،چون علی الاصول تمام اقدامات واعمال وکیل نسبت به موکل،درحدود وکالت نامه،موثروازنظردادگاه نیزبه منزله ی اقدامات واعمال موکل است،وکالت وکیل باید اثبات شود.   آثاروکالت نسبت به وکیل: وکلای دادگستری،چون به جای اصحاب دعوامیباشند،بایدهمه ی اقدامات واعمالی را که آنها قانونا باید یا میتوانند برای احقاق وحفظ حقوق خودمعمول دارند،درزمان لازم به وکالت ازموکل انجام دهند.   ازجمله اینکه وکلا مکلفند درهنگام محاکمه حضورداشته باشند.مگراینکه دارای عذرموجه باشند.که این موارد درماده 41قانون آیین دادرسی مدنی ذکرشده است.   دعوت از وکیل دردویاچند دادگاه به صورت همزمان: به موجب ماده 42قانون مزبور:درصورتی که وکیل هم زمان دردو یاچند دادگاه دعوت شودوجمع بین آن ها ممکن نباشد،لازم است دردادگاهی که حضوراوبرابرقانون آیین دادرسی کیفری یاسایرقوانین الزامی باشد،حاضرشود وبه دادگاه های دیگر لایحه بفرستد ویا درصورت داشتن حق توکیل،وکیل دیگری معرفی نماید



:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 9 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

تقاضای تخلیه و رفع مزاحمت و جلوگیری از تصرف حق و عدوانی اراضی و املاک

 

تقاضای تخلیه

 

الف) محرومیت از ید: محرومیت در لغت به معنای «خالی کردن، گرفتن، محروم کردن از چیزی» و ید به معنای «تصرف و تسلط جسمانی» بر شخص است.

 

در اصطلاح حقوق مالکیت، بر اساس مشاوره حقوقی وکیل املاک موسسه بین المللی صلح و داوری برای صلح جویان واقعی، دعوای خلع ید، دعوای مالی و غیرمنقولی است که مالک مال غیر منقول پس از اثبات مالکیت در مطابق با حقوق رایج جریان به دنبال بهره مندی از عین و منفعت دارایی خود است.

 

در دعوای خلع ید، مالک ملک ابتدا باید مالکیت را ثابت کند. روشهای اثبات مالکیت در حقوق برای انواع اموال اعم از منقول و غیر منقول متفاوت است.

 

سند رسمی مورد نظر برای اموال غیرمنقول می تواند مطابق مقررات قانون ثبت سند رسمی مالکیت باشد و یا دادگاه می تواند مدعی باشد که مدعی ملک می تواند با استفاده از هر دلیلی برای اثبات دعوی مالکیت خود را ثابت کند.

 

اقامه هر یک از دعاوی الزام به تنظیم سند رسمی، تنفیذ معامله، دعوی اثبات مالکیت و ... که هر یک به نحوی نسبت به شخص و مال با ایجاد رابطه مستقیم. زیرا اثبات مالکیت شرکت فرعی بر اساس درخواست خلع ید است.

 

در صورتی که خواهان برای اثبات مالکیت خود به سند رسمی (در مورد املاک ثبتی) یا حکم دادگاه (در مورد املاک ثبت نشده) استناد نکند، طبق ماده 2 قانون آیین دادرسی مدنی، دعوی وی رد می شود. شاکی در دعوای خلع ید از ادامه تصرف متهم و جلوگیری از انتفاع جلوگیری کرده است.

 

بنابراین چنین دعوی ابتدا مستلزم حصول استیلا و تصرف است که با ادله ای مانند شهادت، تحقیق محلی، معاینه و کارشناسی محلی و تعیین میزان تصرف و تسلط قابل احراز و اثبات است.

 

ثانیاً این توقیف متهم مستلزم غیرعادلانه و نامشروع بودن من است، یعنی خوانده این دعوی نباید دلیلی دال بر مالکیت یا جواز و مشروعیت توقیف او داشته باشد، بنابراین روشن است که منشأ چنین تصرفی. دعوا قرارداد نیست

 

لازم به ذکر است که طرفین درخواست خلع ید می توانند مالک و متصرف نامشروع یا چند مالک مشترک در یک ملک باشند. به موجب مواد 576 و 582 قانون مدنی تصرف هر یک از شرکا در ملک مشاع مستلزم اذن سایر شرکا است. در نتیجه طبق ماده 43 قانون اجرای احکام مدنی تمام اموال مشاع توقیف می شود نه فقط سهم شریک خواهان!

 

درخواست خلع ید دعویی است که معمولاً همراه با شرکت های تابعه آن مانند تخریب ساختمان و درخت و قصاص در زمان تصرف طبق قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی رسیدگی می شود. ملک در دادگاهی که ملک در آن قرار دارد موجود خواهد بود.

 

مالکیت تهاجمی

 

ب) تصرف عدوانی: تصرف عدوانی نهادی است که اکثر افرادی که اموالشان مورد تصرف و تجاوز جنسی قرار گرفته است به دنبال طرح ریزی آن هستند و با مراجعه به مراجع قضایی بدون توجه به مبانی، منشأ و شواهد و روش دفاع در این دعاوی پیگیر تحقق آن هستند. حق آنهاست، در حالی که گاه نهادهای مشابه دیگری مانند ادعای خلع ید یا ممانعت از حقوق و مزاحمت وجود دارد که با مبانی، منشأ و دلایل مختلف، راه را برای احقاق حقوق این گونه مالکان هموار می کند.

 

بدیهی است اقامه دعوی نادرست یا نامربوط مرتبط با وضعیت و کانال اصلی حقوقی برای این گونه مالکان موجب ضرر مالی و زمانی بیشتر می شود، ضمن اینکه با مراجعه به وکیل ملکی می توان از اتلاف وقت و هزینه بیشتر جلوگیری کرد. یکی از مهم ترین نکاتی که در مورد دعوای تصرف عدوانی می توان به آن اشاره کرد، شاکی و خواهان است.

 

در اکثر دعاوی حقوقی و کیفری فقط مالک به عنوان ذی نفع و صاحب منصب می تواند استیفای حقوق تضییع شده خود را مطالبه کند در حالی که دعوای تصرف عدوانی علاوه بر مالک، خادم، مدیر، کارگر و مستأجر است. به عنوان اشغالگر قانونی محسوب می شود. حق طرح چنین شکایتی را خواهند داشت.

 

دلیل قبول چنین دعوی، اثبات سبق تصرف عدوانی است، لذا صرفاً با اثبات سابقه تصرف عدوانی و نه تصرف عدوانی، حکم به رفع تصرف عدوانی صادر می شود. در دعوای حقوقی در این خصوص باید گفت که خواهان در این دعوا می تواند به هر نحوی تصرف خود را ثابت کند.

 

بدیهی است ساده ترین و قاطع ترین دلیل برای اثبات داشتن سند مالکیت. اما وجود سند مالکیت به نام خواهان به تنهایی نمی تواند دلیل مثبتی برای تصرف باشد، زیرا خواهان می تواند با ارائه اجاره نامه، شهادت یا رضایت و هر عقد و دلیلی که حاکی از مشروعیت آن باشد، چنین ادعایی را مطرح کند. تصرف قبلی شاکی و در حال حاضر با داشتن سند مالکیت مدعی علیه، مدعی با داشتن سند مالکیت ولی بدون سابقه تصرف علیه متصرف سابق که تصرف مشروع است، به اعمال حق در مقابل تصرف فعلی متهم ادامه می دهد. و حلال محکوم به ظلم.

 

بنابراین پر واضح است که در این میان بحثی از مواد 22، 46 و 47 قانون ثبت وجود ندارد. همانطور که اخیراً اشاره شد شرط موفقیت چنین دعوی این است که تصرف خوانده در دعوی اولاً بی سابقه نباشد و ثانیاً عدوانی باشد.

 

منظور از تصرف، عدم اذن و رضا و داشتن حق تصرف است. هر اذن، رضایت و حقی می تواند بر اساس اعمال و رویدادهای قانونی برای متصرف از قبیل اجاره، وکالت، اذن قبلی، هدیه و ... ایجاد شود. بنابراین در صورتی که خوانده چنین دعویی که فعلاً در تصرف مال است، در صورتی که اثبات مشروعیت و قانونی بودن تصرف فعلی وی امکان پذیر نباشد، تصرف عدوانی خواهد داشت.

 

در این صورت با جمع بندی شرایط و عوامل فوق شاکی می تواند با رعایت ماده 158 قانون آیین دادرسی مدنی بدون رعایت تشریفات و تشریفات دادگاهی به دادگاه محل وقوع ملک (دفتر خدمات الکترونیک قضایی) مراجعه کند. خارج از نوبت با پرداخت مطالبات غیر مالی. بدون اینکه منتظر حکم قطعی و صدور اجرائیه برای پایان دادن به تجاوز بمانید، نسبت به تجاوز اقدام و حکم مقتضی را به نفع او دریافت کنید.

 

علاوه بر چنین مجرای، طبق ماده 690 قانون مجازات اسلامی، فقط مالک با داشتن اسناد مالکیت می تواند از متصرف فعلی اعم از منقول و غیرمنقول خود شکایت کیفری کند و اقدام مقتضی انجام دهد. برای احقاق حق خود

 

گرچه دعوای تصرف عدوانی از نظر حقوقی و کیفری مستحق است، اما اولاً در دعوای تصرف عدوانی ملاک و مبنای ادعای قبلی است، در حالی که در دعوای کیفری آنچه پذیرفته شده و رویه عملی دادگستری کیفری است ملک رسمی دادگاه کیفری است. شاکی و نه پیشینه. تصرف (اگرچه نظر مخالف وجود دارد) ثانیاً در دعوای حقوقی تصرف عدوانی فقط به مالک مال غیر منقول حق طرح دعوا را دارد در حالی که در دعوای کیفری هم مالک مال منقول و هم مالک مال غیر منقول می تواند مالکیت خود را بر مال ثابت کند. ، از مجاری کیفری نسبت به متجاوز فعلی اقدام مقتضی انجام دهید.

 

 



:: بازدید از این مطلب : 6
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 9 مهر 1401 | نظرات ()